nieuws

Chef Watson bekroond met Horecava Innovation Award 2015

Mens & Gedrag

Het computerprogramma IBM’s Chef Watson is bekroond met de Horecava Innovation Award 2015.

Chef Watson bekroond met Horecava Innovation Award 2015

IBM’s Chef Watson – ontwikkeld is samenwerking met Bon Appetit – Institute of Culinary Education (US) is een uniek computerprogramma dat koks helpt bij het ontdekken en creëren van originele, totaal unieke recepten.

Chefs van deze wereld

De kracht van Watson zit ‘m in het razendsnel creëren van eindeloze combinaties en daar de beste uit te selecteren. De jury nomineerde Chef Watson vanwege het gebruik van nieuwe technieken (Big Data) om een product te ontwikkelen dat zowel voor de grote chefs van deze wereld (Onno Kokmeijer van Okura) als voor de kok van het restaurant op de hoek toepasbaar is. IBM’s Chef Watson won eveneens in de categorie Digital & Social Media.

Bekroond

Philips en Desso uit Waalwijk zegevierde bij Concepts, Interior & Design met de Luminous Carpets. Het gepatenteerde lichtdoorlatende tapijt informeert gasten en bezoekers, helpt ze te oriënteren, inspireert ze en verhoogt de veiligheid door duidelijke markering van vluchtwegen. “Het is gastvriendelijk”, aldus de jury. “Het geeft welkomstlicht in de vloer en wijst de weg. Daarnaast bezorgt het een veilig gevoel. De hotelgast hoeft ’s nachts geen lamp aan te doen om naar het toilet te gaan. Ook geven de Luminous Carpets vluchtwegen aan.”

Klik hier om alle prijswinnaars te zien

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels