nieuws

Grote onrust onder ouderen over zorg in de toekomst

Mens & Gedrag

Er heerst grote onrust onder ouderen over de zorg in de komende jaren. Velen zeggen niet te weten wat hen te wachten staat.

Grote onrust onder ouderen over zorg in de toekomst

Dat blijkt uit de Regionale Zorgenquête van dagblad de Gelderlander. Bijna 24 duizend lezers vulden deze in en stuurden daarbij ‘vele duizenden’ verhalen op naar de redactie. De krant zegt overstelpt te zijn met ‘niet zelden schrijnende verhalen’.

Boosheid

De meeste geënquêteerden zijn tot nu toe echter tevreden over de zorg. “Maar er zijn ook verhalen vol boosheid over gebrek aan goede zorg, over verzorgingshuizen waar ouderen lang moeten wachten op aandacht”, zo schrijft de krant.

Geen netwerk

Volgens het onderzoek heeft driekwart van de ouderen die nu zorg ontvangt via de Wmo geen netwerk van mantelzorgers om de zorg van professionals over te nemen. Als ze kinderen hebben, wonen ze te ver weg. Buren regelmatig om hulp vragen, vinden ze moeilijk.

Lees het hele verhaal op de website van de Gelderlander.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels