nieuws

Klein dorp heeft groot hart voor ouderen

Mens & Gedrag

Thuiswonende ouderen worden steeds meer afhankelijk familie, vrienden en buurtbewoners. In het Brabantse Putte, een klein dorp aan de Belgische grens, steken ze massaal de handen uit de mouwen, meldt Omroep Brabant.

Klein dorp heeft groot hart voor ouderen

Want maar liefst 110 inwoners hebben aangegeven ouderen in het dorp te willen helpen met huishoudelijke taken en klusjes. De inwoners hebben een zorgcoöperatie opgezet dat halverwege het jaar wil starten met hulp bieden aan ouderen in Putte.

Het initiatief is een reactie op de sluiting van het verzorgingstehuis in Putte. De coöperatie wil graag van thuiswonende ouderen horen wat ze nodig hebben om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen.

Leefbaar

“Wij hebben hierover contact gehad met de KBO (ouderenorganisatie), de huisarts, de kerkgemeenschap en andere betrokkenen. Zij zijn het met ons eens dat wij als inwoners zelf initiatieven moeten nemen om in de toekomst ons dorp leefbaar te houden”, zo is te lezen op de site van het Burger Initiatief Putte, dat de coöperatie op poten heeft gezet.

Thuis

De initiatiefnemers willen de zorg in het dorp ‘op peil houden zodat ouderen in Putte kunnen blijven wonen’. Volgens de initiatiefnemers is ‘een leefbaar dorp waar ouderen zich thuisvoelen en waar goed voor de ouderen wordt gezorgd voor ons allemaal van groot belang’.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels