nieuws

Martha Flora spreidt de vleugels verder uit

Mens & Gedrag

Marco Ouwehand, oprichter van Martha Flora, en Iris van Bennekom, directeur van Wilgaerden, hebben de papieren getekend waarmee de joint venture tussen beide partijen bezegeld is. De Hoornse vestiging van Martha Flora is met het nieuwe samenwerkingsverband een feit.

Martha Flora spreidt de vleugels verder uit

In april 2015 opent het Martha Flora huis haar deuren in het voormalige zorghotel Villa Wilgaerden aan de Koepoortsweg 73 in Hoorn. “Dit prachtige pand met schitterende tuin, is na Den Haag, Gouda en Lochem alweer de vierde vestiging”, zegt Ouwehand verheugd.

Beste zorg

In totaal is er plaats voor 12 bewoners met dementie. Ouwehand: “Martha Flora biedt de beste zorg voor oudere mensen met dementie, als thuis wonen niet meer gaat. Elke bewoner krijgt daadwerkelijk persoonlijke aandacht en de familie hoort er helemaal bij.”

Goede zorg is volgens Ouwehand iets tussen mensen onderling en het aangaan van relaties. “Dat is voor gezonde mensen al lastig en voor mensen met dementie nog vele malen moeilijker. Wij concentreren ons op het welzijnsaspect van zorg. Wij bieden geen glossy zorgcomplex met vijf sterren, maar vooral persoonlijke aandacht, met speciaal opgeleide medewerkers en bijna twee keer zoveel mensen in dienst dan in de reguliere verpleegzorg.”

De sleutel

Ervaren, streng geselecteerde en kundige medewerkers geven professionele en liefdevolle zorg, stelt Ouwehand. Martha Flora leidt ze op en coacht ze voortdurend. “De medewerkers hebben echt de tijd, de ruimte en de kennis om een zo goed mogelijke relatie met de bewoners en hun dierbaren aan te gaan. Zij zijn de sleutel tot de allerbeste zorg.” 

De beschermde samenleving van Martha Flora in Hoorn biedt de bewoners naast een eigen comfortabele plek, de keuze uit uiteenlopende gemeenschappelijke ruimten, met een verschillende sfeer en een verschillende prikkelaanbod.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels