nieuws

Reinier van Arkel zoekt beste gastvrijheidsidee

Mens & Gedrag

Wie is de meest gastvrije medewerker van de Reinier van Arkel groep? Op die vraag komt binnenkort een antwoord.

Reinier van Arkel zoekt beste gastvrijheidsidee

Dit jaar reikt de Reinier van Arkel groep voor de zesde keer de Good Zwanikken prijs uit. Deze prijs is in 2009 in het leven geroepen om goede initiatieven van medewerkers, vrijwilligers en cliënten te stimuleren. De Reinier van Arkel groep is een gespecialiseerde gezondheidsinstelling voor mensen met psychische, psychiatrische en/of psychosociale problematiek.

Gedrag

De prijs wordt uitgereikt aan het beste idee voor gastvrije zorg. Het gaat niet alleen om ideeën op papier, maar om het gedrag en de handelswijze van mensen. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 2000 euro en maakt samen met Joke Zwanikken van Verwenzorg een plan om voor 1 juli tot een goede besteding van het geld te komen. De winnaar wordt eind februari bekendgemaakt.

Kwaliteit van leven

De prijs is vernoemt naar Goos Zwanikken. Voordat hij hoogleraar psychiatrie in Nijmegen werd, is Zwanikken geruime tijd geneesheer-directeur van de rechtsvoorgangers van de Reinier van Arkel groep geweest en heeft hij zich altijd ingezet voor verbetering van de kwaliteit van leven voor degenen die
langdurig van zorg afhankelijk zijn.

 

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels