nieuws

‘Als je waarde hecht aan je vak, bent je op dit event aanwezig’

Mens & Gedrag

Een evenement waarop je kunt leren van collega’s die hun kennis en ervaring graag delen met iedereen in de zorg die zich verder wil ontwikkelen; wie zou daar niet bij aanwezig willen zijn? Zeker als één van die collega’s Eric-Jan Wissink is, hoofd keuken van het Ikazia Ziekenhuis.

‘Als je waarde hecht aan je vak, bent je op dit event aanwezig’

Adrenaline, inspiratie, ontmoetingen; volgens bestuursleden van foodcare professionals en Hospitality Management Nederland gaan deelnemers aan de Dag van de Gastvrijheid dit en meer zeker ervaren. Beide verenigingen organiseren samen met Food Hospitality op 19 november de Dag van de Gastvrijheid in het Beatrix Theater in Utrecht. In het nieuwste nummer van Food Hospitality blikken drie betrokkenen vooruit op het congres.

Nieuwe trends

Raymond Nolte, voorzitter van Hospitality Management Nederland (vHMN), ziet in de Dag van de Gastvrijheid een middel tot inspiratie. Bovendien kunnen bezoekers kennismaken met nieuwe trends en ervaringen met anderen delen. “Ik denk dat de gastvrijheidsmedewerkers, koks en managers echt iets mee terug kunnen nemen naar hun eigen organisatie”, aldus Nolte.

Vanzelfsprekend

Dat ook koks niks tekort zullen komen op de Dag van de Gastvrijheid, wordt bevestigd door Eric-Jan Wissink, voorzitter van foodcare professionals en hoofd keuken in het Ikazia Ziekenhuis. “Als je veel waarde hecht aan het vak van kok, dan vind ik het eigenlijk vanzelfsprekend dat je aanwezig bent. Er zijn mooie sessies en het is ook belangrijk dat je collega’s ontmoet.”

Smaaksturing

Op de Dag van de Gastvrijheid staat Wissink samen met collega’s van Rivas Zorggroep en het Antonius Ziekenhuis op het podium om een presentatie te geven over smaaksturing en oncologie. “Dit zal ondersteund worden door mijn eigen ontwikkelde producten daarvoor”, vertelt Wissink. Dijkstra: “Ik hoop dat bezoekers enthousiast worden en adrenaline krijgen om dergelijke mooie initiatieven te ontwikkelen.”

Samenwerking

Ook voor Annie Dijkstra, bestuurslid van foodcare professionals en voedingsassistent in het Antonius Ziekenhuis, is het volgen van de nieuwste ontwikkelingen een goede reden voor gastvrijheidsmedewerkers om naar de Dag van de Gastvrijheid te komen. “Het mooie van deze dag vind ik ook dat koks aansluiten bij het gebeuren. Hoe je het ook wendt of keert, in de samenwerking schuilt de kracht.”

Klik hier voor het volledige programma van de Dag van de Gastvrijheid.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels