nieuws

Gastvrijheid in de zorg: secretaresses aan zet

Mens & Gedrag

Dat gastvrijheid een hot topic is, wordt wel duidelijk doordat driekwart van de zorginstellingen zegt actief invulling aan het begrip gastvrijheid te geven. Gastvrijheid wordt inmiddels ook breed uitgedragen door directies en teamleiders. Maar wat is eigenlijk de rol van de afdelings- of medisch secretaresse?

Gastvrijheid in de zorg: secretaresses aan zet

Op die vraag, en vele andere, krijgen bezoekers van de veertiende editie van het Afdelings- en Medisch Secretaressecongres antwoord. Dit jaar staat de najaarseditie geheel in het teken van het thema gastvrije zorg. Secretaresses hebben namelijk continu te maken met verschillende mensen. Het inzetten van communicatieve vaardigheden is daarbij van cruciaal belang, net als taalkennis en secretariële vaardigheden.

De twee winnaars van de Gastvrijheidszorg Awards 2015 vertellen over hoe zij gastvrije zorg hebben aangepakt. En tijdens de acht workshops wordt onder andere ingegaan op de invloed van non-verbale communicatie en het aanleren van mindfulness.

What’s in it for me?

Sara van Broekhaven, business development manager bij Adecco Top Secretaries is een van de sprekers tijdens het event. Met haar thema ‘What’s in it for me’, wil ze inzicht creëren in een wereld waar ‘het voelt of van alles moet’. Het vak van de secretaresse is volop in beweging door technische ontwikkelingen en de toenemende zelfredzaamheid van gasten. Hoe innoveer je mee met deze veranderingen? En wat kan je er persoonlijk uithalen? “De klant is de koning, vergeet nooit dat jij de koningin bent!”, aldus Broekhaven.

Het Afdelings- en Medisch Secretaressecongres, op 19 november in de Reehorst in Ede, wordt georganiseerd door Reed Business.
Klik hier voor meer informatie over het congres.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels