nieuws

Genomineerden Hulp van het Jaar bekend

Mens & Gedrag

De Nationale Hulpgids heeft de genomineerden van de verkiezing Hulp van het Jaar 2015 bekendgemaakt. Vanaf nu kan er gestemd worden op alle geliefde oppassers, begeleiders, verzorgers en huishoudelijke hulpen die zijn genomineerd door hulpvragers, collega’s en familie.

Genomineerden Hulp van het Jaar bekend

Alle provincies worden vertegenwoordigd door de genomineerden. Vanuit het hele land hebben cliënten, collega’s en familie hun favoriete hulpen genomineerd en nu is het publiek aan zet. Tot en met 15 november kan er gestemd worden op Hulpvanhetjaar.nl.

Ballonvaart

Door hun stem uit te brengen, kunnen stemmers in de prijzen vallen. Zo verloot de organisatie tickets voor attractieparken zoals Julianatoren en Avifauna, maar ook overnachtingen bij Van der Valk, of giftcards van bijvoorbeeld sauna’s of webshops. De winnaar wint een welverdiende ballonvaart.

Positieve kijk

“In deze tijden van enorme bezuinigingen is er een positieve kijk op de zorg nodig”, aldus de projectorganisatie. “De Nationale Hulpgids organiseert daarom de Hulp van het Jaar verkiezing, waarin stil wordt gestaan bij alle geweldige mensen die anderen écht willen helpen. Hulpen die met plezier en toewijding hun werk in de (kinder)opvang, thuiszorg, schoonmaak, begeleiding of verzorging doen en net dat beetje extra geven.

Geschikte hulp

Sinds 2003 kunnen hulpvragers bij de Nationale Hulpgids kinderopvang, thuiszorg, schoonmakers en dagopvang vinden. Oprichter Giesbert Nijhuis kwam op het idee voor deze zorgmarktplaats vanuit een eigen behoefte naar een geschikte hulp vanwege zijn hoge dwarslaesie.

Inmiddels wordt de dagelijkse uitvoering gedaan door een betrokken team. Meer dan 50 duizend hulpen en hulpvragers hebben elkaar gevonden op Nationalehulpgids.nl.

De Hulp van het Jaar verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door Per Saldo, LOC en CNV Zorg.

Lees ook: Hulp wordt in het zonnetje gezet

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels