nieuws

Kwaliteitsfunctionaris leidend in onderscheidend vermogen zorginstelling

Mens & Gedrag

De kwaliteitsfunctionaris moet boven zichzelf uitstijgen en zich niet te veel verliezen in indicatoren. Dat vindt Michel van Schaik, directeur Gezondheidszorg bij de Rabobank.

Kwaliteitsfunctionaris leidend in onderscheidend vermogen zorginstelling

“Hij of zij moet zich de fundamentele vraag stellen wat het onderscheidend vermogen is van de zorginstelling”, zegt Van Schaik. “Ook als dat betekent dat er zorg moet worden afgestoten. Want: als je kunt bepalen wat je beter moet doen, kun je ook bepalen wat je beter niet meer kunt doen. Als de kwaliteitsfunctionaris dat niet kan, wie dan wel?”

Michel van Schaik gaat op het KIZ-congres op 5 november in Burger’ Zoo in Arnhem in gesprek met de zaal over de toekomst van de zorg. Het KiZ-congres staat dit jaar in het teken van de toekomst van kwaliteit en veiligheid in de zorg.

Schrijf nu in via Kizcongres.nl!

Lees ook: Zes dimensies bepalen kwaliteit Deventer Ziekenhuis

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels