nieuws

Ook cliënten mogen meedenken tijdens Week van reflectie

Mens & Gedrag

Nadenken over de kwaliteit van zorg en het welzijn van patiënten; dat doet, als het goed is, iedere zorgprofessional. Deze week is het de bedoeling dat iedereen, ook cliënten, daar uitgebreider bij stilstaat.

Ook cliënten mogen meedenken tijdens Week van reflectie

Want het is de Week van reflectie in de zorg en de jeugdzorg. In het hele land vinden activiteiten plaats in ziekenhuizen, verzorgingshuizen en jeugdzorginstellingen. De hoofdthema’s tijdens de week zijn reflectie, ethiek en moreel beraad. Dit is de zevende keer dat de Week van reflectie wordt georganiseerd.

Mooie zorgmomenten

Niet alleen professionals, docenten en studenten doen mee aan de Week van reflectie; ook cliënten en patiënten worden betrokken bij een aantal activiteiten. Zo kunnen patiënten in het Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis via zorgkaartjes reageren op waarden van medewerkers en er worden foto’s gemaakt van goede en mooie zorgmomenten.

Stichting Trajectum, die zich richt zich op de behandeling en begeleiding van mensen met een lichte verstandelijke beperking en onbegrepen en risicovol gedrag, organiseert activiteiten voor cliënten met als thema Vitaliteit.

Kijk hier voor de lijst met alle activiteiten.

De landelijke Week van reflectie is een initiatief van AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay, de oprichters van Communicatie Company, specialist in reflectie, ethiek en moreel beraad.

>>TIP: Lees ook Nieuw boek presenteert 33 ideeën voor betere zorg

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels