nieuws

Friese studenten schieten ouderen te hulp

Mens & Gedrag

Er is de laatste tijd veel te doen over de huishoudelijke hulp voor thuiswonende ouderen. In Friesland krijgen ouderen nu hulp van maatschappelijk betrokken studenten. Twee Friese studenten hebben het netwerk ByStudents opgericht, meldt de blog 50Plus. ByStudents treedt op als bemiddelaar tussen ouderen en studenten. Via de site kunnen ouderen en studenten zich aanmelden. […]

Friese studenten schieten ouderen te hulp

Er is de laatste tijd veel te doen over de huishoudelijke hulp voor thuiswonende ouderen. In Friesland krijgen ouderen nu hulp van maatschappelijk betrokken studenten.

Twee Friese studenten hebben het netwerk ByStudents opgericht, meldt de blog 50Plus. ByStudents treedt op als bemiddelaar tussen ouderen en studenten. Via de site kunnen ouderen en studenten zich aanmelden.

Betaalbaar

Het platform wil graag een betaalbaar alternatief bieden voor sociale zorg en ondersteuning thuis. Per uur kost een student 12 euro. Daarvoor doen ze klusjes, maar zorgen ze ook voor gezelligheid. ByStudents heeft een fonds opgericht waar een deel van de opbrengsten naartoe gaat om ouderen die het niet zo breed hebben toch deze ondersteuning kunnen ontvangen.

Hulpvraag

Volgens mede-oprichter Bram de Vries wordt niet zomaar iedere student aan een oudere gekoppeld. “We onderzoeken de hulpvraag bij de oudere en selecteren vervolgens de beste kandidaat. Dat doen we op basis van persoonlijke raakvlakken. Zo ontstaat er sneller en makkelijker een band tussen de oudere en de student. Het sociale aspect van onze hulpverlening staat altijd voorop”, aldus De Vries in een reactie op de blog 50Plus.

Lees ook: Unie KBO stuurt brandbrief naar Van Rijn

Bron: 50plus.blog.nl, omropfryslan.nl en bystudents.nl

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels