nieuws

Ouderenfonds gaat eenzame ouderen bellen

Mens & Gedrag

Het Nationaal Ouderenfonds heeft tijdens het Goed Geld Gala van de Vriendenloterij een schenking van 342 duizend euro ontvangen. Het geld wordt gebruikt om een callcenter voor eenzame ouderen op te zetten.

Ouderenfonds gaat eenzame ouderen bellen

Het gaat om de Zilverlijn, een beldienst die eenzame ouderen wekelijks een gezellig telefoongesprek biedt. Want volgens het Ouderenfonds telt Nederland ruim 1 miljoen eenzame ouderen waarvan een kwart maar eens in de twee weken iemand spreekt. “Getrainde vrijwilligers bellen wekelijks ouderen die behoefte hebben aan een luisterend oor”, legt Jan Romme, directeur van het Nationaal Ouderenfonds uit. “Ouderen zijn steeds meer op zichzelf aangewezen en vereenzaming ligt op de loer.”

Aanmelden

In Engeland bestaat deze telefoondienst voor eenzame ouderen al en is daar een groot succes. Het Ouderenfonds gaat vanaf maart proefdraaien met de Zilverlijn. Ouderen kunnen zich aanmelden of aangemeld worden via: 0900-6080100 (lokaal tarief) of via www.ouderenfonds.nl

Steuntje in de rug

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij mensen in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren.

Loterijdeelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen. Inmiddels speelt bijna een half miljoen Nederlanders mee voor 47 goede doelen en ruim 3200 clubs en verenigingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim een half miljard euro aan goede doelen geschonken. Organisaties zoals KWF Kankerbestrijding, Fonds Gehandicaptensport, Alzheimer Nederland en Jantje Beton ontvangen jaarlijks een bijdrage.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels