nieuws

Nieuwe voorzitter NZa benoemd

Mens & Gedrag

Marian Kaljouw (58) wordt de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit NZa. Op 1 juni volgt ze Maarten Ruys op.

Nieuwe voorzitter NZa benoemd

Ruys is sinds eind juni interim-voorzitter omdat de toenmalig NZa-bestuurder Theo Langejan opstapte na ophef over door derden betaalde (dienst)reizen. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) heeft Kaljouw voor vier jaar benoemd.

Marian Kaljouw is nu nog werkzaam bij Zorginstituut Nederland als voorzitter van de Commissie Innovatie Beroepen en Opleidingen in de Gezondheidszorg. Ze werkte als verpleegkundige in de zorg, promoveerde op een proefschrift over de behoeften van familieleden van intensive care-patiënten en was bestuursvoorzitter van de branchevereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels