nieuws

Huisartsen via de telefoon slecht bereikbaar

Mens & Gedrag

De dokter bellen blijft een hele opgave. Een op de vijf huisartsenpraktijken is telefonisch zelfs onbereikbaar. Wie de dokter belt met een klacht of een vraag, komt vaak niet verder dan een antwoordapparaat.

Huisartsen via de telefoon slecht bereikbaar

Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder 510 praktijken, meldt het AD.

Richtlijn

Bij een op de drie praktijken duurt het langer dan twee minuten voordat de beller iemand aan de lijn krijgt. Daarmee voldoen veel van de ruim negenduizend huisartsenpraktijken niet aan de richtlijn van de Inspectie voor de gezondheidszorg. Die stelt dat de beller binnen twee minuten te woord moet worden gestaan.

Lees ook: Wisselen van huisarts? Succes ermee

Spoedeisend

Het onderzoek heeft geen betrekking op de spoedeisende hulp, waarbij bellers binnen dertig seconden moeten worden geholpen. Uit onderzoek uit 2012 bleek dat de huisartsenpraktijken daar wel aan voldoen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels