nieuws

‘Ouderenmishandeling is bespreekbaar geworden’

Mens & Gedrag

Dat het aantal meldingen van ouderenmishandeling oploopt, betekent niet dat er steeds meer ouderen worden mishandeld. Dat zegt staatssecretaris Van Rijn in een brief aan de Tweede Kamer. 

‘Ouderenmishandeling is bespreekbaar geworden’

De stijging komt doordat het onderwerp bespreekbaar is geworden, zegt schrijft de bewindsman. Aan de bespreekbaarheid van ouderenmishandeling is de afgelopen jaren hard gewerkt: er kwam een actieplan en publiekscampagne. Mensen zijn daardoor bewuster en alerter geworden op signalen en vermoedens van ouderenmishandeling, denkt Van Rijn.

Ouderenmishandeling

De PVV maakt zicht zorgen over de toename. De partij denkt dat de stijging van het aantal meldingen komt doordat er steeds meer verzorgingshuizen sluiten en er veel wordt bezuinigd op de dagbesteding en mantelzorgers. Hierdoor worden ouderen kwetsbaarder.

Lees hier de brief van de staatssecretaris aan de Tweede Kamer

Gevolg beleid

Volgens Van Rijn heeft het daar niets mee te maken, maar is het beoogde gevolg van het beleid. Ook spreekt de staatssecretaris dat het om een stijging van 43 procent in de grote steden gaat. In de telling zijn volgens hem onjuiste gegevens meegenomen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels