nieuws

Wilna Wind weg bij patiëntenorganisatie NPCF

Mens & Gedrag

Directeur Wilna Wind van patiëntenfederatie NPCF stapt in september op. “Het is tijd voor iets anders”, liet een woordvoerder weten. “Het zijn tropenjaren in de zorg.”

Wilna Wind weg bij patiëntenorganisatie NPCF

Wind (53) werd vijf jaar geleden directeur van de NPCF. Wat zij hierna gaat doen, weet zij nog niet. “Het zal vast weer iets maatschappelijks zijn”, stelt Wind.

Enerverend

De bestuursvrouw kijkt terug op een enerverende periode. “De patiëntenbeweging in Nederland heeft zich de afgelopen jaren flink geroerd, en dat was nodig”, zegt Wind. “Een ingrijpende stelselwijziging, bezuinigingen en de machtige posities van zorgaanbieders en zorgverzekeraars maken het noodzakelijk om constant de positie van de patiënt te bewaken en te verstevigen.”

Patiëntenorganisaties spelen daarin volgens Wind een sleutelrol. “Ik ben daar met veel plezier onderdeel van geweest en constateer gelukkig dat we flinke stappen hebben gezet. Maar er is nog heel veel werk te doen.”

Lees ook: ‘Steeds meer zorginstellingen open voor mening patiënten’

FNV

Wind werkte voor haar overstap naar de patiëntenfederatie als cao-coördinator bij de vakcentrale FNV. Tussen 2002 en 2005 werkte zij voor het adviesbureau Berenschot, en als commercieel directeur bij adviesbureau Basis & Beleid. In de jaren daarvoor was zij in management- en bestuursrollen actief bij FNV Bondgenoten.

Een opvolger voor Wilna Wind is er nog niet, aldus de NPCF.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels