nieuws

Oprichter Inloophuis Haaglanden geridderd

Mens & Gedrag

Fred Lindhout (72), oprichter van Inloophuis Haaglanden, is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau. De bijbehorende versierselen werden hem eind april opgespeld door de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen.

Oprichter Inloophuis Haaglanden geridderd

Lindhout en zijn echtgenote Hilde (ook zij ontving al eerder een lintje) zetten zich al vele jaren intensief in voor de begeleiding van kankerpatiënten en hun naasten. Nadat bij zijn vrouw in 1998 lymfeklierkanker werd geconstateerd (in 1982 werd zij ook al geopereerd voor borstkanker), constateerden zij dat de behandeling wel goed was maar dat het ontbrak aan begeleiding.

Vanaf dat moment zette het echtpaar zich in voor dit doel. Lindhout was onder meer voorzitter van de Lymfklierkanker Vereniging (Hematon), vice-voorzitter van de Nederlandse vereniging voor Kankerpatiënten, bestuurslid van landelijke Vereniging van Inloophuizen en Centra Psychosociale Zorg voor Kankerpatiënten.

Ontmoetingsplek

In 2003 begonnen Lindhout en zijn echtgenote met de eerste aanzet wat in 2007 Inloophuis Haaglanden zou worden, een ontmoetingsplek voor mensen die geraakt zijn door kanker en hun naasten in een prachtig sfeervol woonhuis aan de Haagse Mexicosingel. Het is daar waar hun doel werd verwezenlijkt: iedereen moet niet alleen in aanmerking komen voor de beste behandeling maar ook de beste begeleiding.

Liefde

Bestuurslid Joost Biesta: “Fred is aimabel en heeft een duidelijk doel voor ogen. Hij zoekt steeds weer naar nieuwe ingangen om de zorg die er bestaat uit te breiden en te verwezenlijken in onze stad, onze regio, ons land. En hij doet dit al jaren met veel liefde en plezier”.

Inloophuis Haaglanden is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen organisatie waar 65 professionele vrijwilligers al duizenden bezoekers (patiënten en hun naasten) hebben begeleid.

Lees ook: ‘Kankerpatiënt te weinig naar inloophuis doorverwezen’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels