nieuws

Roze limo rijdt voor tolerantie

Mens & Gedrag

Roze 50+ is een organisatie die aandacht vraagt voor seksuele diversiteit bij bewoners en werkenden in zorginstellingen. Maar hoe kun je dat het beste aanpakken? Onder andere met een roze limousine.

Roze limo rijdt voor tolerantie

Roze 50+ organiseert, in aanloop naar de internationale dag tegen homofobie, transfobie en bifobie (IDAHO) op zondag 17 mei, een Roze Limo Tour door Nederland op 16 mei. De roze limo gaat drie regenboogsteden Amersfoort, Utrecht en Rotterdam bezoeken. Op iedere locatie wordt een korte statement gemaakt waaruit moet blijken hoe belangrijk het is dat IDAHO wordt gevierd.

Sport en spel

In de drie steden zullen op wijkniveau een sport- en spelinstuif en allerlei andere activiteiten voor jong en oud plaatsvinden. Dat gebeurt in Amersfoort in de sportacademie en in Utrecht en Rotterdam in zorgcentra met een Roze Loper. De Roze Loper is een certificaat voor vriendelijkheid tegenover lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgender (LHBT’s). Sport en spel verbroedert en past volgens de ANBO dan ook uitstekend in het motto van IDAHO: ‘Liefde kent geen labels’.

Roze 50+

De Roze Limousine Tour is een initiatief van Roze 50+ in samenwerking met de andere landelijke Gay-Straight-Alliances voor sport, onderwijs en veilige wijken. Roze 50+ is vooral actief rondom het LHBT-vriendelijker maken van de zorgsector en activiteiten voor roze ouderen. In Roze 50+ werken ANBO en COC samen. Jet Bussemaker, de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, zal zondag 17 mei in de schouwburg van Den Haag de LHBT-innovatieprijs uitreiken.

Delegatie

In de Roze Limo rijden de belangenbehartigers Liane den Haan (ANBO), Tanja Ineke (COC), Diana van den Born (GUTS) en VN-vrouwenvertegenwoordiger Irene Hemelaar mee. Deze delegatie wordt aangevuld met sporters waaronder Arnold Smit, Matthew Otten en Casper Boom plus een aantal BN’ers zoals zanger Ronnie Tober en acteur Raymi Sambo. Ook het netwerk Roze Rood van Brandweer Nederland is vertegenwoordigd.

Lees ook: Tolerantiescan roze ouderen gaat grens over

 

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels