nieuws

Hitteplan moet ouderen helpen warmte voor te zijn

Mens & Gedrag

De zomer is gearriveerd. Deze week wordt het volgens de weersverwachting erg warm. Vanaf vandaag is het Nationale Hitteplan van kracht, wat onder andere van belang is voor ouderen in Nederland.

Hitteplan moet ouderen helpen warmte voor te zijn

De bedoeling van het Nationale Hitteplan is gezondheidsproblemen bij kwetsbare groepen te beperken. Ouderen, mensen in zorginstellingen, chronisch zieken en mensen met overgewicht zijn extra kwetsbaar bij hoge temperaturen. Vermoeidheid, concentratieproblemen, duizeligheid en hoofdpijn kunnen het gevolg zijn van aanhoudende hoge temperaturen.

Water drinken

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zegt dat het belangrijk is om voldoende water te drinken, dunne kleding te dragen, lichamelijke inspanning ‘s middag te beperken en veel in de schaduw te blijven. Ook moet iedereen er voor zorgen dat het in huis niet te warm wordt: airconditioning , zonwering en ventilatoren kunnen daarbij van pas komen.

Lees ook: 6 feiten over vochtbalans

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels