nieuws

Problemen in gehandicaptenopvang Noordwijk

Mens & Gedrag

In zorginstelling ’s Heeren Loo in Noordwijk zijn er de laatste tijd veel problemen met een groep licht verstandelijk gehandicapten met gedragsproblemen die er sinds kort worden opgevangen. Dat gaven twee medewerkers en een moeder en haar zoon die bij de instelling verblijft donderdagavond aan in het televisieprogramma EenVandaag.

Problemen in gehandicaptenopvang Noordwijk

In ’s Heeren Loo woonden altijd veel licht verstandelijk gehandicapten met het denkvermogen van een zevenjarige. De nieuwe groep die er is komen wonen, zou echter blowen, dealen, drinken en zich agressief gedragen, waardoor een aantal oude bewoners zich er niet meer thuis voelt.

Wapens

Volgens de medewerkers kennen deze jongeren geen grenzen, hebben ze lak aan de huisregels en hebben ze wapens op hun kamers ‘waar je van staat te kijken’.

Geld

Bestuurslid Kees Erends ontkende in de uitzending dat de jongeren worden opgevangen om geld binnen te harken, zonder dat is bedacht waar ze worden ondergebracht. Hij stelt dat de opvang van deze groep juist geld kost. ’s Heeren Loo zou het programma verder hebben laten weten de groepen niet meer bij elkaar te plaatsen in de toekomst.

Bekijk hier het item over ‘s Heeren Loo in Noordwijk. 

Lees ook: Wel agressie, geen steun voor medewerkers gehandicaptenzorg

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels