nieuws

Zomer moeilijk seizoen voor eenzame ouderen

Mens & Gedrag

Waar de meeste Nederlanders uitkijken naar de zomervakantie, is deze tijd van het jaar extra moeilijk voor eenzame ouderen. De ruim vijfhonderd afdelingen van de Unie KBO bieden daarom de komende periode talloze activiteiten aan.

Zomer moeilijk seizoen voor eenzame ouderen

De zomer kan voor oudere en eenzame mensen heel confronterend zijn, zegt de Unie KBO, als familie en vrienden op vakantie zijn en als de partner is weggevallen. De meeste cursussen, concerten en clubs hebben een zomerstop, waardoor de zomer voor sommigen wel erg stilletjes is. Daarom organiseren de KBO-afdelingen door heel Nederland zomerscholen, natuurwandelingen, culturele uitjes, en nog veel meer.

Kaarten

Daarnaast doet de Unie KBO mee met de kaartenactie van Coalitie Erbij. Ouderen krijgen bij het ledenblad Nestor, met 350.000 lezers, een kaartje dat ze kunnen opsturen naar iemand in hun omgeving. “Iedereen kent wel iemand die een verzetje kan gebruiken”, zegt Manon Vanderkaa, directeur van de Unie KBO. “Zoals een dagje strand, een voetbalwedstrijd of een lunch op het terras. Een kaartje is zo gestuurd en leidt tot verbinding en plezier.”

Lees ook: ‘Laat ouderen in hun isolement’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels