nieuws

Amsterdam maakt werk van zorg-au pair

Mens & Gedrag

In Amsterdam wordt zorg voor ouderen door een au pair mogelijk betaalbaar gemaakt voor mensen met een krap budget. D66-raadslid Meltem Kaya heeft een initiatiefwet ingediend om de op het oog luxe vorm van privézorg voor iedereen betaalbaar te maken, schrijft De Telegraaf.

Amsterdam maakt werk van zorg-au pair

Nu is zorg door een au pair alleen nog mogelijk voor mensen met een persoonsgebonden budget. Een gediplomeerde inwonende hulp kost jaarlijks minimaal zo’n veertigduizend euro. Er zijn al meerdere bedrijven in Nederland actief die au pairs voor ouderen leveren, meestal uit het buitenland.

Gezelschap

“Daarnaast zou een zorg-au pair een extra stukje menselijk contact kunnen brengen”, aldus raadslid Kaya tegenover de krant. “De zorg-au pair kan ondersteunen in het huishouden, gezelschap bieden of lichte persoonlijke verzorging geven.”

Lees ook: ‘Studenten helpen senioren uit sociaal isolement’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels