nieuws

Roze ouderen in Zeeland extra gesteund

Mens & Gedrag

Dat Nederland als homovriendelijk op de kaart staat, betekent niet dat homo’s en lesbiennes overal geaccepteerd worden. Zeeuwse ouderen kunnen bijvoorbeeld nog wel wat ondersteuning gebruiken.

Roze ouderen in Zeeland extra gesteund

Dat zegt het Anti Discriminatie Bureau Zeeland (ADZ). Daarom krijgt Zeeland er vanaf september vier zogenaamde ‘roze ambassadeurs’ bij, meldt de Provinciaalse Zeeuwse Courant (PZC).

Voorlichting

De ambassadeurs hebben als taak een veiliger klimaat te creëren voor homoseksuele ouderen die bang zijn om voor hun seksuele geaardheid uit te komen. Zo gaat het team op opleidingen en in zorginstellingen voorlichting geven over dit onderwerp.

Weinig aandacht

Het ADZ werkt in dit project samen met het Consortium Roze 50+, de belangenbehartiger van homoseksuele vijftigplussers waarin ANBO, COC, Movisie en Vilans hun krachten bundelen. Roze 50+ meldde in 2013 dat slechts 5 procent van de Nederlandse zorginstellingen aandacht besteden aan de seksuele diversiteit van bewoners en medewerkers. Zorginstellingen denken vaak onterecht dat er in hun instelling geen roze ouderen wonen, aldus de belangenbehartiger.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels