nieuws

Zelfstandige ouderen inspireren zorgaanbieder én elkaar

Mens & Gedrag

Wie weet er nu beter wat zelfstandige ouderen nodig hebben dan zelfstandige ouderen? Savant Zorg
wil leren van cliënten en nodigt ze daarom uit voor high tea.

Zelfstandige ouderen inspireren zorgaanbieder én elkaar

De cliëntenraad Zorg Thuis van Savant Zorg, een grote regionale zorgaanbieder in Zuidoost-Brabant, organiseert deze maand negen high tea-bijeenkomsten. De bedoeling is dat cliënten en medewerkers met elkaar in gesprek gaan over zelfstandig wonen en manieren om dat makkelijker en aangenamer te maken.

Tijdens de bijeenkomsten krijgen deelnemers voorbeelden uit de praktijk, ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en is er natuurlijk een heerlijke high tea om van te genieten.

Inspireren

“Met de ontmoetingsbijeenkomsten willen we cliënten ideeën geven en hen vooral ook de mogelijkheid bieden om elkaar te inspireren. zegt Jos Gruijter, voorzitter cliëntenraad Zorg Thuis op de website van Savant Zorg. “Als het gaat om omgaan met een beperking zijn zij immers de deskundigen.”

Tips

Met welke tips komen de zelfstandige ouderen zoal? “Vraag de kinderen voor tuinonderhoud en het dragen van zware boodschappen.” En: “Mijn kinderen rijden met ons naar het ziekenhuis, zo hoeven we geen vreemden te vragen en dat vinden mijn man en ik heel fijn.”

Bron en foto: Savant Zorg

Lees ook: Traplopen en huishouden steeds moeilijker voor thuiswonende ouderen

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels