nieuws

Actiz presenteert spel over latere zorg

Mens & Gedrag

Hoe zorgen we ervoor dat we later van onze oude dag kunnen genieten? Actiz heeft een spel ontwikkeld waarmee de branchevereniging een discussie wil aanwakkeren.

Actiz presenteert spel over latere zorg

Wie het spel ‘Mijn latere zorg’ speelt, een zogenaamde serious game, wordt aangespoord om na te denken over later en de zorg en hulp die dan nodig is. Volgens Actiz vinden mensen het lastig om hierover na te denken, of om de toekomst te bespreken met ouders. De game moet helpen om het gesprek op een speelse manier te voeren en erachter te komen wat iemand echt belangrijk vindt.

Inzicht

Met het spel kunnen mensen inzicht krijgen in hun latere leven. Wat gebeurt er als je in een verpleeghuis gaat wonen, welke keuzes moet je dan maken, welke behoeftes zijn er? Vervolgens biedt het spel inzicht en achtergrondinformatie over de gemaakte keuzes.

Maar Mijn latere zorg werpt ook dilemma’s op: wat doe je als je teveel vraagt van je mantelzorger of het verpleeghuis? En durf je familie en vrienden echt te betrekken bij je zorg?

Klik hier om het spel te spelen.

Bekijk hieronder de trailer

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels