nieuws

Patiëntjes VUmc krijgen bezoek van voetbalhelden

Mens & Gedrag

Ziekenhuizen doen er alles aan om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Zeker als het gaat om kinderen. Dan is het natuurlijk fantastisch als een grote club op bezoek komt.

Patiëntjes VUmc krijgen bezoek van voetbalhelden

De jonge patiënten in VUmc kregen vandaag bezoek van de spelers en technische staf van Ajax. Het bezoek van de Amsterdamse voetbalclub aan de kinderafdeling is een jaarlijkse traditie.

Speelstad

De Ajacieden kregen een rondleiding door VUmc Kinderstad. Dit is een grote speelstad van meer dan 800 vierkante meter op de negende en tiende verdieping van het ziekenhuis, waar kinderen alle vrijheid en ruimte hebben om te spelen. De voetballers bezochten daarnaast in groepjes de Kinderkliniek.

Wouter Bos, voorzitter van de raad van bestuur, heette de staf van Ajax van harte welkom. “Ik ben trots op en blij met de relatie tussen VUmc en Ajax. Het is een emotioneel en bijzonder bezoek, voor jullie, maar zeker ook voor de kinderen.”

Aanvoerder Davy Klaassen genoot van het bezoek. “Ik ben blij dat ik elke dag zelf kan sporten, en dat ik daar daarmee op deze manier deze kinderen een mooie middag kan bezorgen maakt het alleen maar nog bijzonderder.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels