nieuws

Jelle Ferwerda stopt als bestuurslid Diverzio

Mens & Gedrag

Jelle Ferwerda, hoofd voeding en gastenservice bij de Sint Maartenskliniek, is sinds begin april voorzitter-af van Stichting Diverzio. Samen met bestuursleden Koen en Linde Nouws Keij richtte hij zes jaar geleden de stichting op.

Jelle Ferwerda stopt als bestuurslid Diverzio

Ferwerda gaat zijn eigen onderneming FKA uitbouwen.

Diverzio groeide uit tot een professionele organisatie

“Stichting Diverzio startte zes jaar geleden als ‘jong en idealistisch’ clubje van drie personen die met elkaar de ervaring in samenwerking tussen de Sint Maartenskliniek en leveranciers van verse seizoensproducten uit de streek wilden verspreiden. Zij richtten een stichting op met als doel de kwaliteit en duurzaamheid van eten in de zorg te verbeteren en de regionale verbinding tussen landbouw en zorg te leggen”, aldus Diverzio. Het laatste jaar is de stichting gegroeid tot een professionele organisatie met een team van meer dan tien mensen. In de zomer van 2017 hoopt een Raad van Toezicht aan te treden. In de tussentijd treedt Koen Nouws Keij op als voorzitter.

‘Jelle inspireerde veel mensen’

Mede-oprichter en directeur Koen Nouws Keij: “Jelle bracht, met zijn ervaring in topgastronomie én de instellingskeuken, zijn expertise in van smaak en gastvrijheid, maar ook van ondernemend denken en handelen in de zorg. Hij wist veel mensen aan te spreken en te inspireren met zijn optimistische en pragmatische manier van kijken naar de bijzondere waarde van lekker, goed, gezond eten en gastvrijheid. Dat gaf mensen het gevoel: het kan écht. Ook Jelle’s netwerktalent onder collega-chefs en hoofden voeding heeft Diverzio verder gebracht.”

> Lees ook Extra groep Duurzaam en Gezond aan Tafel start 15 februari
> Lees ook Noord-Holland start Gezonde Korte Ketens

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels