nieuws

Henrieke de Vries is Zorgmedewerker van het Jaar 2017

Mens & Gedrag

Henrieke de Vries, zorgmedewerker bij IJsselheem locatie de Amandelboom, is uitgeroepen tot de Zorgmedewerker van het Jaar 2017. De Vries ontving van de tien finalisten de meeste stemmen.

Henrieke de Vries is Zorgmedewerker van het Jaar 2017

Hiermee wint De Vries de titel Zorgmedewerker van het Jaar 2017, een feestelijke prijsuitreiking op locatie en een Efteling Bosrijk-arrangement voor zes personen (drie overnachtingen inclusief vier dagen toegang tot de Efteling en 150,- euro om te besteden in het Efteling Park). Ze overtuigde de stemmers met haar visie dat bewoners centraal moeten staan en de zorg minder bureaucratisch moet worden. Eerder dit jaar vertelde ze dit aan Staatssecretaris Martin van Rijn tijdens zijn bezoek aan IJsselheem.

Feestje tijdens uitreiking Zorgmedewerker van het Jaar

Voeding in de Zorg verraste De Vries met een speciale uitreiking. Buiten werd ze feestelijk onthaald door collega’s en Raad van Bestuur. Vervolgens werd ze naar het restaurant geleid, waar bewoners van de Amandelboom in groten getale aanwezig waren. Hier werd de prijsuitreiking verzorgd, gevolgd door een toespraak van Helene Wüst, Raad van Bestuur van IJsselheem. Als afsluiting werd er op haar geproost en werd de overwinning gevierd door bewoners en medewerkers van de locatie.

Tien genomineerden streden om de titel

De verkiezing Zorgmedewerker van het Jaar 2017 liep van februari tot en met april. In februari en maart werden er driehonderd zorgmedewerkers genomineerd. Een onafhankelijke jury selecteerde er tien. In april stemde iedereen op zijn favoriet. Dit jaar was de verkiezing voor het eerst. FrieslandCampina riep vorig jaar april Voeding in de Zorg in het leven. Dit online platform publiceert kennis over eten en drinken voor zorgmedewerkers.

> Download ook de whitepaper Eten in de zorg: 6 hot topics

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels