nieuws

Leden van de cliëntenraad, uw programma van de Dag van de Gastvrijheid

Mens & Gedrag

Het is tijd voor kwaliteit in de zorg! Rondom die slogan bieden onder meer Freke Evers, Liesbeth Honig en Joep Bartholomeüs (allen werkzaam voor LOC Zeggenschap in de Zorg) op de Dag van de Gastvrijheid (16 november) relevante informatie en vooral veel inspiratie voor cliëntenraden in de zorg.

Leden van de cliëntenraad, uw programma van de Dag van de Gastvrijheid

Het programma van de Dag van de Gastvrijheid biedt voor ieder wat wils. Naast de plenaire sessies is er voor koks, managers, gastvrijheidsmedewerkers en cliëntenraden een specifiek programma samengesteld. Gedurende de gehele dag is het partnerplein geopend, waar doorlopend demo’s, proeverijen en andere manieren van interactie plaatsvinden. Het congres vindt plaats in Utrecht in het Beatrix Theater.

Sessies voor leden van cliëntenraden:

Cliënten en professionals in actie voor kwaliteit van zorg

LOC heeft een nieuwe medezeggenschapsmethode ontwikkeld: ‘Cliënt-actieonderzoek’: actieonderzoek door cliënten en professionals. Hierbij slaan cliënten en professionals de handen ineen om samen te werken aan de kwaliteit van hulpverlening. Op basis van de uitkomsten wordt bepaald welke (beleids)acties nodig zijn om de zorg beter te laten aansluiten bij de behoeften van cliënten. In deze sessie geeft Freke Evers mogelijke redenen om hiermee aan de slag te gaan.

Spreker: Freke Evers, cliëntenraadondersteuner bij Moviera en adviseur LOC zeggenschap in zorg

De nieuwe WMCZ in de praktijk

De nieuwe Wetgeving Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ) heeft veel gevolgen voor cliëntenraden en zorgorganisaties. Wat betekenen de aanpassingen op het gebied van bijvoorbeeld het instemmingsrecht, adviesrecht, enquêterecht of het toezicht van de IGZ voor cliëntenraden? In deze sessie worden de veranderingen door de nieuwe wet, in theorie en praktijk, besproken en gaan deelnemers er met elkaar over in gesprek.

Spreker: Liesbeth Honig, adviseur LOC zeggenschap in zorg

Radicale vernieuwing met regelarme zorg

In het project ‘Radicale Vernieuwing Verpleeghuiszorg’ organiseren vier instellingen de zorg radicaal vanuit de relatie tussen mensen die zorg nodig hebben, hun familie en zorgverleners. Wat voor hen van waarde is, vormt het uitgangspunt. Belemmerende en overbodige regels worden opgeruimd zodat zorgprofessionals meer tijd en aandacht kunnen besteden aan mensen. Een jaar na de start deelt LOC resultaten van dit project en hoe ook uw organisatie de zorg anders kan organiseren.

Spreker: Joep Bartholomeüs, coördinator LOC zeggenschap in zorg

Bekijk ook het hele programma
Schrijf u in

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels