nieuws

Gastvrijheidsmedewerkers, uw programma voor de Dag van de Gastvrijheid

Mens & Gedrag

Het is tijd voor kwaliteit in de zorg! Rondom die slogan bieden onder meer Hinke Kruizenga (projectleider Stuurgroep Ondervoeding) en Gabriëlle Verbeek (zorgvernieuwer en onderzoeker) op de Dag van de Gastvrijheid (16 november) relevante informatie en vooral veel inspiratie voor dienstverleners in de zorg.

Gastvrijheidsmedewerkers, uw programma voor de Dag van de Gastvrijheid

Het programma van de Dag van de Gastvrijheid biedt voor ieder wat wils. Naast de plenaire sessies is er voor koks, managers, gastvrijheidsmedewerkers en cliëntenraden een specifiek programma samengesteld. Gedurende de gehele dag is het partnerplein geopend, waar doorlopend demo’s, proeverijen en andere manieren van interactie plaatsvinden. Het congres vindt plaats in Utrecht in het Beatrix Theater.

Gastvrijheidsmedewerker, uw programma

De slimste gastvrijheidsmedewerker

De succesvolle kennisquiz van vorig jaar staat tijdens deze Dag van de Gastvrijheid opnieuw op het programma. Test je kennis over jouw vakgebied en wie weet word jij uitgeroepen tot Slimste gastvrijheidsmedewerker van het jaar!

Spreker: Saskia Klaasen, gastvrijheidsontwikkelaar Syndle

De voedingsassistent: een essentiële schakel in goede voedingszorg

De Stuurgroep Ondervoeding heeft jaren ervaring met vroege herkenning en optimale behandeling van ondervoeding. Alle stappen van screening, diagnostiek, behandeling en het zorgen voor een optimale voeding is een multidisciplinaire verantwoordelijkheid. Vorig jaar heeft de Stuurgroep Ondervoeding de voedingsconcepten van ziekenhuizen geïnventariseerd en een benchmark ontwikkeld. Een belangrijke conclusie was dat de voedingsassistent een essentiële schakel is in een goed functionerend voedingsconcept. In deze sessie wordt de optimale rol van de voedingsassistent in de herkenning, preventie en behandeling van ondervoeding uitgewerkt.

Spreker: Hinke Kruizenga, projectleider Stuurgroep Ondervoeding

Tijd voor gastvrijheid

Er moet steeds meer in steeds minder tijd. Maar je gasten en cliënten merken het meteen, als je hen geen persoonlijke aandacht kan geven. Mensen voelen het, ook als ze dement zijn. Tijdsdruk komt vaak van buitenaf. Toch heb je invloed op hoe jij met je tijd omgaat. In deze sessie bespreken we tijdstress. Je ontdekt je eigen tijdstijl en verken je die van je collega’s en je klanten. We delen tips om rust te bewaren in de tijd. Na afloop krijg je een ‘tijdsdrukmeter’ mee.

Spreker: Gabriëlle Verbeek, zorgvernieuwer en onderzoeker bij Artemea

Gastgericht werken

Lekker eten en drinken is onverminderd belangrijk in de zorg. Een sfeervolle omgeving en keuze uit versbereide gerechten dragen daar aan bij, maar vriendelijke en professionele medewerkers zijn minstens zo belangrijk voor een goede maaltijdbeleving. In deze sessie spijkeren deelnemers hun kennis bij over gastgericht werken, met specifieke aandacht voor het optimaliseren van hun vakkennis, het zorgdragen voor een positieve maaltijdbeleving, de wijze van serveren en presenteren en verkooptechnieken.

Spreker: Elianne Eissens (MEERKLEUR!) en Marily de Kort (KSS Kort Support Services)

Bekijk ook het hele programma
Schrijf u in

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels