video

Regardz start NewHospitality

Mens & Gedrag

Het bedrijf Regardz Hospitality Group start een nieuwe onderneming in hospitality consulting genaamd NewHospitality Het nieuwe bedrijf is geïnspireerd op het managementboek Gastgevers in Geluk geschreven door CEO van Regardz Luc van Bussel.

Regardz start NewHospitality
Bron: Gastgevers in Geluk

NewHospitality helpt bedrijven en organisaties om – naast de digitale transformatie – het serviceniveau te transformeren naar een betekenisvolle dienstverlening als nieuwe purpose strategie. Het bedrijf biedt zeven verschillende diensten om organisaties te inspireren en te motiveren met nieuwe hospitality inzichten en een duidelijke formule.

‘Geen inhoudsloze instructie meer, maar een betekeniscolle formule’

“Na vijf weken op nummer één in de Managementboek top 100 en vijftig lezingen over Gastgevers in Geluk zijn wij overtuigd dat er een groeiende behoefte is ontstaan aan nieuw gastgeverschap: geen inhoudsloze instructie van bovenaf, maar een betekenisvolle formule vanuit alle medewerkers van het bedrijf. Hospitality vraagt om nieuw dienend leiderschap”, aldus Van Bussel.

Luc van Bussel spreekt op de Dag van de Gastvrijheid

CEO Luc van Bussel trapt de Dag van de Gastvrijheid (16 november) in Utrecht af. Wilt u een gastgever van geluk zijn voor uw bewoners en patiënten? Mensen verwennen op een wijze die blijvende indruk maakt, kan alleen als services uitzonderlijk goed zijn, stelt Van Bussel. Tijdens de Dag van de Gastvrijheid neemt hij deelnemers mee in de 7 stappen naar hartverwarmende gastvrijheid: het vermogen om mensen met open armen te ontvangen, hartverwarmend te zijn, oprechte aandacht te schenken, van een probleem een extra service te maken, verwachtingen te overtreffen, harten te verwarmen en een vanzelfsprekend vervolg te bereiken. Kom ook!

> Lees ook 7 stappen naar hartverwarmende gastvrijheid

Video

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels