video

VIDEO: 11-jarige vloggend op onderzoek in Jeroen Bosch Ziekenhuis

Mens & Gedrag

Kinderen die een longfunctieonderzoek krijgen in het ziekenhuis, weten vooraf vaak niet wat er gaat gebeuren waardoor ze gespannen zijn. Daarom riep het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) de hulp in van de 11-jarige vlogger Simon Schellekens uit Boxtel. Want wie kan beter uitleggen aan kinderen hoe het is om een onderzoek te krijgen dan een kind zelf?

VIDEO: 11-jarige vloggend op onderzoek in Jeroen Bosch Ziekenhuis

De vlog is onderdeel van de website halloziekenhuis.nl, waarmee kinderen zo goed mogelijk worden voorgelicht over de zorg voor hen. Niet alleen in het ziekenhuis dus, maar ook thuis kunnen kinderen via filmpjes op de website al zien en horen hoe het er uitziet en wat hen te wachten staat als ze naar het ziekenhuis gaan.

Dat de aanpak van het JBZ aanslaat, bleek in januari toen het ziekenhuis door de stichting Kind en Ziekenhuis werd bekroond met onder meer ‘gouden smiley’s’.  Het JBZ was daarbij het eerste ziekenhuis dat aan alle vijf keurmerken – die te maken hebben met de speciale zorg voor de behoeftes van kinderen – voldeed van de stichting voldeed.

Boxtelaar Simon maakte al langer vlogs op Youtube en Vimeo, toen het Bossche ziekenhuis hem vroeg of hij mee wilde werken aan een voorlichtingsfimpje voor kinderen.  Met zijn Brabantse accent en enthousiasme geeft hij je een kijkje in zijn leven. “Ik vond het echt kei leuk dat het ziekenhuis juist mij gevraagd heeft”, zegt Simon dan ook. “Echt super leuk om een vlog te maken waar ik andere kinderen ook nog eens mee kan helpen.” (Bron: Jeroen Bosch Ziekenhuis).

Video

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels