nieuws

Sint Franciscus Gasthuis heeft beste ziekenhuissite

Services

Het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam heeft de beste website van alle Nederlandse ziekenhuizen. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Webmonitor 2008’ van InterCity Consultancy, adviesbureau voor communicatie en internet.

Sint Franciscus Gasthuis heeft beste ziekenhuissite

Vorig jaar eindigde het ziekenhuis al op een gedeelde derde plaats na onderzoek van InterCity Consultancy. De duidelijke doelgroepindeling, aparte kinderwebsite www.sfg4kids.nl, babycam en online aanmeldformulieren voor voorlichtingsbijeenkomsten, zijn onderdelen waarop de website hoog scoort.

Het ziekenhuis lanceert vandaag zijn vernieuwde website www.sfg.nl. Bij de verbeteringen is gedacht vanuit de patiënt. Ze zijn onder andere tot stand gekomen door medewerking van de Cliëntenraad, die de gemeenschappelijke belangen van de patiënten behartigt.
InterCity Consultancy, adviesbureau voor communicatie en internet, heeft in oktober 2007 een webmonitor ontwikkeld waarin alle algemene en academische ziekenhuizen in Nederland worden beoordeeld op hun internetontwikkelingen en met name de digitale dienstverlening. Ook dit jaar zijn de websites van alle Nederlandse ziekenhuizen onder de loep genomen en op gebruiksvriendelijkheid, interactie en transparantie beoordeeld aan de hand van een online vragenlijst.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels