nieuws

Verwentrolley doet het goed

Services

Het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft heeft een succesvolle proef uitgevoerd met een ‘verwenconcept’. Daarbij gaat een medewerker van Assist Zorgondersteuning langs de bedden met een speciale trolley vol luxe ‘verwenkoffies’ en theevariaties. Ook in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis is de verwentrolley populair.

Verwentrolley doet het goed

Met de Caretender worden aan het bed exclusieve koffievariaties en theesoorten van Douwe Egberts bereid en geserveerd. De eerste reacties van patiënten van het Reinier de Graaf Gasthuis zijn uiterst positief. In de klanttevredenheidsenquête geven de patiënten de verwenkoffie een ruime acht. Ook clustermanager facilitair bedrijf van Reinier de Graaf, Annelies ten Broek, is enthousiast. ‘In het kader van ons gastvrijheidsconcept Van deur tot deur worden op alle afdelingen Assist-medewerkers ingezet. De verwenkoffies zien we als de slagroom op de taart.’

Ook in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam is de koffietrolley een succes. Na vieren doorkruist de Caretender hier alle verpleegafdelingen. Sander Le Cuivre, HBO-stagiair facilitair management: ‘Koffie vindt gretig aftrek. Maar we serveren er ook sinaasappelsap met vruchtvlees mee, dat is een topper. En we hebben heerlijke glacés, chocolade en pinda’s. De mensen hoeven dus niet meer helemaal naar beneden voor iets lekkers of een drankje.’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels