nieuws

Ziekenhuis schoon met viruskiller

Services

Een in Nederland ontwikkeld revolutionair apparaat moet wereldwijd een einde maken aan de meest hardnekkige en dodelijke virussen, bacteriën en schimmels.

Ziekenhuis schoon met viruskiller

De zogeheten Virobuster elimineert alle micro-organismen die door de lucht zweven. Het gaat daarbij onder meer om mrsa, sars, anthrax, tbc en H5N1, de beruchte vogelgriep. Dat meldt dagblad De Telegraaf.

Nederlandse ziekenhuizen zijn per jaar ongeveer 10 miljoen euro kwijt aan alleen al de bestrijding van de mrsa-bacterie. Daar komt de overlast nog bij van het tijdelijk sluiten van complete afdelingen, uitstellen van operaties en het naar huis sturen van besmet personeel.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels