nieuws

Koffie om weer scherp te worden

Services

Bijna de helft van alle werknemers drinkt koffie om weer scherp te worden op het werk. Zo blijkt uit recent onderzoek onder 871 werkende Nederlanders.

Koffie om weer scherp te worden

Motivaction die het onderzoek in opdracht van Douwe Egberts Coffee Systems heeft gehouden, heeft ook onderzocht wat voor werknemers de gevolgen zijn als zij niet scherp op het werk zijn. Zo blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse werknemers langzamer gaat werken en dat bijna 60% van de werknemers bang is om fouten te maken. Opvallend is dat meer vrouwen dan mannen aangeven langzamer te gaan werken en dat het jonge werknemers (tot 35 jaar) zijn die meer fouten gaan maken wanneer ze niet scherp zijn. Uit het onderzoek blijkt ook dat de beroemde ‘4-uur dip’ is ingehaald door het moment direct na de lunch (vooral mannen hebben hier last van) en aan het einde van de werkdag (vooral vrouwen merken dit).
Op de vraag wat werknemers nodig hebben om scherp te zijn op het werk, antwoordt 1 op de 4 werknemers dat zij daarvoor dagelijks koffie nodig hebben. Maandag en vrijdag zijn werkdagen waarop werknemers relatief het minst scherp zijn.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels