nieuws

Appelsap goed tegen Alzheimer?

Services

Een glaasje appelsap is goed om de ziekte van Alzheimer tegen te gaan. Dat meldt de Britse krant Sunday Telegraph.

Appelsap goed tegen Alzheimer?

Uit onderzoeken van de universiteit van Massachusetts (VS) bleek dat 2 glazen appelsap een beter denk- en prestatievermogen bij ouderen op kan leveren, aldus ziekenhuis.nl. Appelsap remt namelijk de productie van een eiwitfragment af dat vaak in de hersenen van Alzheimer patiënten wordt gevonden. De onderzoekers stellen dan ook dat hun conclusies een nieuw bewijs vormen voor het bestaan van een verband tussen voeding en genetische risicofactoren bij leeftijdsgebonden neurodegeneratie. ‘Wij hebben namelijk sterk de indruk dat een regelmatig verbruik van appelsap bij mensen niet alleen helpt om de hersenen optimaal te doen functioneren, maar ook een bijdrage kan leveren aan het tegenhouden en vertragen van sleutelaspecten van de ziekte van Alzheimer,’ aldus professor Thomas Shea van het centrum voor neurobiologie van de Amerikaanse universiteit.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels