nieuws

Den Bosch krijgt kenniscentrum voor voeding en gezondheid

Services

De locatie Willemspoort in Den Bosch moet het centrale punt voor voeding en gezondheid van Nederland worden. Daarvoor gaan het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Avans Hogeschool, Hogeschool HAS Den Bosch en de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie zich inspannen.

Den Bosch krijgt kenniscentrum voor voeding en gezondheid

De partijen hebben het Food & Health Initiative Brabant opgericht, aldus Foodpress. Zij willen kennis delen en elkaar zo versterken. De deelnemende organisaties willen samenwerken op het gebied van onderzoek, onderwijs en bedrijvigheid. Bovendien willen zij gezamenlijk concrete producten ontwikkelen. Thema’s die aan de orde komen zijn obesitas, afweer, diëten, allergieën, de MRSA-bacterie en voeding bij oncologiebehandeling.

Willemspoort moet de functie krijgen van landelijk centrum voor toegepaste kennis op het snijpunt van voeding en gezondheid. De plannen worden op 28 januari 2009 gepresenteerd in het Bossche Stedelijk Museum. Dan zal ook de samenwerkingsovereenkomst worden getekend.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels