nieuws

FrieslandCampina wordt koninklijk

Services

De nieuwe zuivelonderneming FrieslandCampina mag het predikaat Koninklijk voeren. Koningin Beatrix heeft dat de onderneming in een brief laten weten. De officiële naam wordt nu Koninklijke FrieslandCampina N.V.

FrieslandCampina wordt koninklijk

De jaaromzet van Royal FrieslandCampina bedraagt, op basis van de cijfers van 2007, 9,1 miljard euro. De 17.000 leden-melkveebedrijven leveren gezamenlijk 8,3 miljard kilo melk. De onderneming telt 22.000 medewerkers en beschikt over circa 100 productielocaties en verkoopvestigingen in 24 verschillende landen.
Cees ’t Hart is de voorzitter van de executive board (ceo) van de nieuwe onderneming. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amersfoort (Nederland).
Op 31 december 2008 had de juridische fusie tussen Koninklijke Friesland Foods N.V. en Campina BV plaats. Een dag eerder fuseerden Zuivelcoöperatie Friesland Foods U.A. en Zuivelcoöperatie Campina u.a. tot Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels