nieuws

Douwe Egberts toont toekomst van koffie

Services

Douwe Egberts onthult zaterdag op de Dutch Design Week een concept-koffiemachine, die bediend kan worden zonder deze aan te raken maar door beweging van de gebruiker.

Douwe Egberts toont toekomst van koffie

De koffiemachine, BeMoved, is ontwikkeld op de Research & Development-afdeling. Douwe Egberts wil experimenteren met technologie, interactiedesign en nieuwe koffievariaties. BeMoved is bedoeld als inspiratiebron voor verdere koffie-innovaties wereldwijd. De ontwikkeling van BeMoved is gestoeld op de gedachte dat consumenten anno 2009 steeds persoonlijker en interactiever met producten omgaan en behoefte hebben aan (koffie)variatie.
Bedienen kan via het aanraken van een groot touchscreen, maar ook door het activeren via een camera die bewegingen registreert. Gebruikers kunnen kiezen uit een serie opvallende interfaces, zoals ‘drag-and-drop’ (sleep je ingrediënten in het kopje), ‘explore’ (ontdek je koffie in de ‘levende’ boom), ‘picture it’ (de machine kent de voorkeuren van de gebruikers), en een ‘shoot-m-up-game’ (door te springen verdien je je koffie). Daarnaast kan de gebruiker kiezen uit verschillende koffievariaties zoals hazelnoot en caramel. Tot slot kan de gebruiker op het scherm on-line de meest recente beurskoersen, weersinformatie, actuele files en het laatste nieuws bekijken.
BeMoved is niet ontwikkeld voor marktintroductie, maar elementen en ervaringen van gebruikers worden meegenomen in nieuw te ontwikkelen machines en andere koffieoplossingen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels