nieuws

Marfo komt met draadloos boontje

Services

Maaltijdbereider Marfo heeft een eigen draadloos sperzieboontje in de maaltijden die voor zorginstellingen en luchtvaartmaatschappijen worden bereid.

Marfo komt met draadloos boontje

Marfo in Lelystad staat bekend als de ”grootste keuken van Nederland” en kocht de hele oogst van deze speciale sperzieboon op, goed voor 1,5 miljoen maaltijden, om zo een draadloos boontje van constante kwaliteit en goede beet te kunnen garanderen. Vooral in de zorg is consistente maaltijdkwaliteit voor patiënten en bewoners essentieel. Consumenten in de zorg klagen opvallend vaak over draadjes en gaarheid van sperziebonen.
Herman Schaap, directeur Marfo: ”De zorginstellingen waar wij voor koken willen lekker en gezond eten voor hun patiënten en bewoners. Wij willen vaste kwaliteit en presentatie van onze gerechten. In workshops met bewoners van zorgorganisatie Florence kreeg Pascal Jalhay vaak opmerkingen over sperziebonen. Goede bonen blijken zeldzaam. Leveranciers leveren verschillende rassen na en door elkaar. Daarom zochten wij onze eigen boon. Wij wilden een grote oogst en een boon die altijd dezelfde eigenschappen heeft, keer op keer. Uiteindelijk kozen wij voor de prinsesboon Clarion (Phaseoleus vulgaris). Deze lekkere vleesrijke boon groeide speciaal voor Marfo in België en is fris, stevig en – heel belangrijk – draadloos.” De hele oogst is volgens Marfo-principes behandeld, minimaal bespoten en op een door Marfo bepaald tijdstip van het land gehaald. In september werden in één dag alle bonen geoogst van een glooiende akker in Wallonië van vier voetbalvelden groot. Binnen drie uur werden de bonen beetgaar gestoomd en ingevroren waardoor de versheid, smaak en textuur optimaal blijven. Het Marfo-boontje wordt één keer gegaard, in plaats van blancheren bij de verwerker en garen in de grootkeuken. Dit is gezonder, voordeliger en efficiënter. De oogst is genoeg voor een heel jaar. Daardoor hoeft Marfo geen sperziebonen te importeren uit verre landen zoals Egypte. Marfo gaat ook andere groenten op deze bijzondere manier selecteren en verwerken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels