nieuws

Test met gezamenlijke broodmaaltijd

Services

Verzorgingshuis De Buitensluis in Numansdorp voert deze week een test uit waarbij ouderen gezamenlijk een luxe broodmaaltijd eten.

Test met gezamenlijke broodmaaltijd

Een groep ouderen van De Buitensluis krijgen deze week geen saaie boterhammen van de broodkar, die ze normaal gesproken in hun eentje in hun kamer opeten. Ze worden verwend met warme broodjes en croissants. Als het de ouderen bevalt, krijgen ze elke avond een luxe maaltijd in de gezamenlijke ruimte, zo meldt het AD.

Wim van de Gevel, directeur van het verzorgingshuis, wil de bewoners niet alleen bij de warme maaltijd gezamenlijk laten eten, maar ook bij de broodmaaltijd. ‘Met de verse broodjes hopen we ze sneller van hun kamer af te krijgen.” Nu hoeven de ouderen niet extra te betalen voor de croissants, maar in de toekomst is het denkbaar dat mensen die meer wensen hebben ook meer gaan betalen.
De ouderen moeten in vragenlijsten aangeven wat ze van de gezamenlijke maaltijd vinden. Volgende week wordt in de Open Waard in Oud-Beijerland hetzelfde experiment gehouden. Als de ouderen positief zijn, worden de gezamenlijke broodmaaltijden vanaf juni ingevoerd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels