nieuws

Wilhelmina Ziekenhuis krijgt eervolle vermelding

Services

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen heeft van de Stuurgroep Ondervoeding een eervolle vermelding gekregen. Het ziekenhuis heeft ondervoeding bij patiënten zo goed aan weten te pakken, dat zij deze beloning in de wacht sleepten.

Wilhelmina Ziekenhuis krijgt eervolle vermelding

Dit gebeurde tijdens het congres “Ondervoeding, niet te missen!”in Ede. Door middel van een effectief screeningsplan weet men ondervoeding vroeg te signaleren. Het WZA koppelt de screening direct aan een behandelplan, waardoor de kwaliteit van de ziekenhuiszorg wordt verbeterd, zo meldt Drenthe Journaal.

Sinds 2008 is het WZA betrokken bij het project van de Stuurgroep Ondervoeding, die zich richt op de screening en behandeling van ondervoeding. De aanpak bestaat uit twee delen: het herkennen van ondervoeding bij opname in een ziekenhuis en het opstellen van een behandelplan.

De basis is een test waarmee de verpleegkundige met drie gerichte vragen goed kan vaststellen of iemand aan de ondervoeding lijdt. Vervolgens wordt, met het oog op de korte opnameduur, zo snel mogelijk een behandeling door de diëtist ingezet.

Ook de Oosterscheldeziekenhuizen in Goes kregen van de stuurgroep een eervolle vermelding; zij weten ondervoeding het beste te voorkomen.

Bron: Drenthe Journaal

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels