nieuws

Aardbeien vertragen cognitieve aftakeling

Services

Het denkproces gaat minder snel achteruit bij ouderen die minimaal een keer per maand aardbeien eten, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Aardbeien vertragen cognitieve aftakeling

Wetenschappers van de Tufts University in Medford hebben onderzoek gedaan onder ouderen die deelnemen aan het Chicago Healthy Aging Project.
Antioxidanten in de aardbeien beschermen de membranen van zenuwcellen tegen infecties en oxidatie. Daardoor vertragen ze het verouderingsproces in het lichaam en dus ook in de hersenen. Ouderen die maandelijks aardbeien eten gaan cognitief minder snel achteruit dan leeftijdgenoten die de vruchten niet eten. Bij vrouwen die veel aardbeien eten, is het verschil nog veel groter. Al eerder was bekend dat alle bessen goed zijn voor de gezondheid. Zo zijn frambozen de grootste leverancier van vitamine C. Regelmatig bessen eten beschermt tegen hartziekten, tegen infecties en tegen bepaalde kankersoorten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels