nieuws

Sint Maartenskliniek serveert verse streekproducten

Services

Bij de Sint Maartenskliniek in Nijmegen zijn regionale producten voortaan vast onderdeel van de menukaart. Een primeur in Nederland, aldus het ziekenhuis.

Sint Maartenskliniek serveert verse streekproducten

Gisteren op het land, vandaag op het bord van de patiënt in het ziekenhuis. Dat is sinds kort het geval bij de Sint Maartenskliniek. Een smaakvolle maaltijd zorgt ervoor dat patiënten beter eten en sneller herstellen na een operatie. Jelle Ferwerda, hoofd voeding van de Sint Maartenskliniek: “Het aanbieden van streekproducten past in onze filosofie van optimale gastvrijheid. De keuze uit lekkere, verse regionale producten draagt bij aan het welbevinden en een voorspoedig herstel. Daarom kiezen wij voor producten van bedrijven binnen een straal van 30 kilometer rondom de Sint Maartenskliniek.” Het nieuwe streekproductenassortiment bestaat uit onder andere zuivelproducten, sappen, scharreleieren, appels, peren, sperziebonen, broccoli, witlof en prei. Smaak, duurzaamheid en versheid staan centraal. In veel gevallen zijn de producten binnen 24 uur na productie of oogst in de keuken van de kliniek. De introductie van de streekproducten in de Sint Maartenskliniek is tot stand gekomen door samenwerking met Stichting Streekgala, agrarische ondernemers uit de regio en de Taskforce Multifunctionele Landbouw. Er wordt gewerkt in zo kort mogelijke ketens. Dat komt de versheid ten goede en door het omzeilen van tussenschakels krijgen boeren en tuinders een eerlijker prijs voor hun producten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels