nieuws

De foodtrends van 2010

Services

De jaarwisseling nadert en de eindejaarsoverzichten steken de kop op. Het Amerikaanse Time heeft deze week zijn traditionele top-10’s van alles en nog wat, waaronder de food trends van 2010. Het nieuwe naturalisme, streekgerechten en varkensvlees bekleden de hoogste treden van het gastronomisch erepodium.

De foodtrends van 2010

Time heeft het nieuwe naturalisme met goud bekroond. Het staat voor seizoensproducten, producten uit een daktuin of back-to-basics (bijvoorbeeld een schotel met louter vijgen). Afgezien van de daktuin, geen nieuws voor de zorgsector. Tenzij … een instelling in de voetsporen wil treden van chef Michael Mina die zeewater laat invliegen voor zijn restaurant in Las Vegas om de vis te pocheren.

Locavores
Locavores, zeg maar streekgerechten of proef-mijn-grootmoeders-eten, staat op de tweede plaats. Een vereiste is dat de producten van lokale herkomst zijn, zoals dat ook in grootmoeders tijd zo was. Zorginstellingen die met deze trend willen meegaan hebben het makkelijk. Ontfutsel een van de oudere bewoners of patiënten haar favoriete recept en zorg ervoor dat de ingrediënten hun herkomst niet verder dan 80 km van uw instelling vinden.

Lardcore
Varkensvleesgerechten, fraai aangeduid als lardcore, hebben de derde plaats op Time’s top-10 in de wacht gesleept onder het label ‘Southern’ (verwijzend naar de zuidelijke staten binnen de VS).

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels