nieuws

Domoticaproject Schijndel wint Smart Homes Award

Services

Het project Deken Baekershof in Schijndel heeft de derde ‘Smart Homes Award gewonnen. De jaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan intelligente, efficiënte en vooruitstrevende projecten die al gerealiseerd zijn. Het winnende project bestaat uit een gebouw van 55 seniorenappartementen en is ontwikkeld door woningcorporatie Huis & Erf, Stichting Verenigde Zorgcentra Schijndel en Welvaarts.

Domoticaproject Schijndel wint Smart Homes Award

Veel ouderen staan op de drempel van intensieve zorg, maar zijn daar nog net niet aan toe. Technische ondersteuning met allerlei diensten geeft ze precies dat steuntje in de rug om langer thuis te kunnen blijven wonen op een vertrouwde plek. ‘Domotica’ heet dat in jargon.

In het gebouw in Schijndel wordt gebruik gemaakt van een domotica-installatie met een geïntegreerd beeld-spraaksysteem. Hiermee kan worden voorzien in extra zorg. De jury, waarin ook Aedes was vertegenwoordigd, roemde het ontwikkelproces waarbij nadrukkelijk gekeken was naar de behoeften van de bewoners.

De twee andere kanshebbers voor de Smart Homes Award waren: Ruijschenbergh in Gemert en domoticaprojecten van Bruggersbosch en De Posten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels