nieuws

Kan fruit en vruchtensap onbeperkt gebruikt worden?

Services

Fruit is gezond. Het bevat vezels, vitamines, mineralen en weinig calorieën. Veel fruit (en groente) eten, verlaagt de kans op chronische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten. Het Voedingscentrum adviseert dagelijks twee stuks fruit te eten en geeft daarbij aan ‘maar méér mag ook’.

Kan fruit en vruchtensap onbeperkt gebruikt worden?

Het is wel goed te weten dat fruit en ook het sap daarvan koolhydraten (glucose en fructose) bevat en daardoor invloed heeft op het bloedglucosegehalte. Deze reminder meldt dieet.blog.nl.

Patiënten die kortwerkende insuline spuiten of een pomp hebben, moeten de koolhydraten meetellen om de benodigde hoeveelheid insuline te bepalen. Dat geldt ook voor de koolhydraten van vruchten. De hele fruitschaal in één keer leeg eten en daarbij twee glazen sap drinken kan een hyper tot gevolg hebben.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels