nieuws

Kookfeest voor kinderen met overgewicht

Services

In het Ronald McDonald Huis (MCL) Friesland is woensdag 15 december een kookfeest voor kinderen met overgewicht. Het feest wordt begeleid door Rolf Beije, chef-kok en manager van de horecazaken in het MCL. De kinderen zijn aangesloten bij de Dikke Vrienden Club en gaan deze middag allerlei heerlijke caloriearme hapjes maken.

Kookfeest voor kinderen met overgewicht

Rolf Beije is erg enthousiast en heeft veel zin om de kinderen spelenderwijs wat meer bij te brengen over zijn vak. “Naast mijn liefde voor het koksvak vind ik het geweldig om trainingen en workshops hierover te geven. Om nu samen met de kinderen op een gezonde manier allerlei heerlijke hapjes te maken is natuurlijk erg leuk. Bovendien is het heel erg goed voor de kinderen en de ouders om te zien dat lekker ook heel gezond kan zijn. En de gerechtjes zijn gemakkelijk thuis te maken. Het wordt een middag waar we heerlijk gaan smullen!”

‘Jur’
Rolf was voorheen eigenaar van het populaire drinkrestaurant ‘Jurriaans’ in de Amsterdamse Jordaan. Vele bekende en onbekende Nederlanders wisten ‘Jur’ te vinden.

Dikke Vrienden Club
De Dikke Vrienden Club is ontwikkeld in het Rotterdamse Sint Franciscus Gasthuis in samenwerking met het Erasmus MC. Overgewicht bij kinderen leidt tot een verhoogd risico op gezondheidsklachten. Het doel van het behandelprogramma is het bereiken van controle over eet- en beweeggedrag. De ouders zijn actief bij het programma betrokken. Er zijn aparte ouderavonden en er wordt van de ouders verwacht dat zij op verantwoorde wijze maaltijden bereiden en regelmaat in het eetpatroon aanbrengen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels