nieuws

Laatste eigen keukens weg bij Sevagram

Services

De Heerlense zorgorganisatie Sevagram stoot ook zijn laatste eigen keukens af. De bewoners krijgen kant-en-klaarmaaltijden. Dit bericht het dagblad De Limburger.

Laatste eigen keukens weg bij Sevagram

Een jaar nadat de Heerlense zorgorganisatie Sevagram het aantal keukens terugbracht van vijf naar twee en vijfentwintig arbeidsplaatsen schrapte, kondigde ze gisteren een nieuwe bezuiniging aan.

Sevagram wil nu ook de twee resterende eigen keukens, in de Verpleegklinieken Heerlen (VKH) en zorgcentrum Langedael in Vaals afstoten. Daarbij gaan nog eens twintig fte’s verloren. Omgerekend veertig werknemers worden in april respectievelijk november 2011 boventallig. Bestuurslid Mariëtte Keijser benadrukt dat Sevagram hen zal proberen te begeleiden naar ander werk. Dat zal, zeker voor de keukenassistenten, niet binnen de eigen Sevagramorganisatie zijn.

Sevagram stoot zijn keukens af omdat ze overbodig worden nu men, „zoals veel andere zorgorganisaties”, overgaat op sous-vide maaltijden, vacuüm verpakte kant-en-klaarmaaltijden, die in de tehuizen verder gegaard worden. Keijser benadrukt de kwaliteitsimpuls van de keuze. Vanwege juist de vacuümverpakking gaan bij bereiding van het eten minder vitaminen verloren.

Met de ‘opwarmdiners’ bespaart Sevagram op jaarbasis 250.000 euro. „Dat bedrag heeft echter niet de doorslag gegeven”, aldus Keijser.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels